Donaties 2010

Donatiegelden uitgegeven in 2010: 16.767 euro

Uitgedeeld aantal gezinsdozen in april 530 stuks (inclusief 120 zomerdozen) en in oktober 577 stuks (inclusief 220 winterdozen).

Gezinshulp, 4.375 + 3.000 = 7.375 euro :

In april zijn 120 gezinnen voorzien van een zomerdoos met een voedselpakket. Voor een aantal gezinnen wordt door één van onze Roemeense hulpverleners maandelijks voor voedsel gezorgd. Voor een aantal gezinnen is gezorgd voor medicijnen en astma pufjes. Voor een tweetal gezinnen is gezorgd voor winterhout. In oktober is voor 120 gezinnen gezorgd voor voedselbonnen voor de winterperiode en zijn 220 gezinnen voorzien van een winterdoos met voedselpakket. Tevens zijn er 98 dekens met overtrek uitgedeeld.

Kinderhuis St. Josif voor de opvang van 120 kinderen in alle leeftijden :

Voor het kinderhuis 250 paar sportsokken.

Hygiëne project Scholen, 1.687 euro :

Voor 250 kinderen van de lagere scholen School nr. 2, school Praidului en school Iliesi en de naschoolse opvang Iliesi zijn toilettassen aangeschaft voor kinderen uit de 1ste klas. In oktober is voor 250 stuks toilettassen gezorgd voor de navulling zoals tandpasta, zeep en nieuwe tandenborstels. Tevens zijn er 50 nieuwe toilettassen gegeven voor nieuwe leerlingen.

Project Scholen Sovata School nr. 2, Praidului en Iliesi, school Sarateni, 2.799 euro :

Door de extreme bezuinigingen van de Overheid is er niet voldoende geld voor de scholen om werkboekjes, schriften, pennen en andere schoolmaterialen aan te schaffen.
Voor de scholen 4.655 schriften, 787 werkboekjes, leesboeken, schrijf- en knutselmaterialen.

School Iliesi, 3.700 euro :

Het dak van de school van Iliesi was verrot en zo lek als een mandje. De helft van het dak is vernieuwd en de andere helft is gerenoveerd.
Na het plaatsen van de toiletgroep in 2008 werd de waterleiding aangelegd. Voor de afvoer van het afvalwater van de toiletgroep werd een septic tank geplaatst, zodat de kinderen in de winter niet meer naar het buiten toilet moeten gaan.
4 stuks zeepdispensers met navullingen voor de toiletgroep.
Wij ondersteunen maandelijks het huishoudelijk onderhoud aan de school.
Kinderen uit zeer arme gezinnen kunnen door geldgebrek geen verjaardag vieren. De onderwijzeres van de klas kan met de gedoneerde verjaardag materialen een echt feestelijke verjaardag vieren.
Ter ondersteuning van de lessen is een videospeler gedoneerd. Via de videospeler kunnen de kinderen liedjes zingen, leren en dansen.

Naschoolse Opvang Iliesi, 526 euro :

De verwaarloosde houten vloer is voorzien van een gemakkelijk schoon te houden laminaatvloer en het servies is vervangen.

Wijkarts Dr. Ilona, 498 euro :

Voor de meest arme gezinnen van Sovata en Sarateni 120 potten van ieder 300 vitaminetabletten.

Gemeente Sarateni, 182 euro :

Een digitale camera voor het vastleggen van belangrijke objecten van de gemeente, zoals het herstellen van bruggen, gebouwen, kortom alle belangrijke gemeente projecten.

Gedoneerde goederen:

Voor de sportschool zijn er sportschoenen, sportkleding, sporttassen en trainingspakken meegenomen.
Voor diverse scholen kopieerpapier, sportkleding en sporttassen, keukenkleding, ballpoints, potloden, puntenslijpers, linialen, knutselmaterialen en scharen en voor de crèches speelgoed en knuffels.
Voor de naschoolse opvang in de wijk Iliesi kinderspeelgoed, Lego, rugtassen, sportschoenen, sportkleding en sporttassen.
Voor de crèche in de wijk Iliesi klimrek en glijbaan, kinderdriewielers en een houten kist met speelgoed.
Voor de wijkarts en het ziekenhuis incontinentiematerialen, verbandmiddelen, postoel, lakens, krukken, looprek en rollators.
Voor de gezinnen dekens, dekbedden met overtrek, kleding, jassen, schoenen, baby kleertjes en dekens, babybed met matras, babywagen, kinderstoel, wippertje, wiegje, Maxi Cosi’s, kindermutsen en shawls, kerstpoppen, kinderbedje, kinderspeelgoed, knuffels, kinderstepjes en een kinderfietsje.