Donaties 2011

in april 318 stuks en in oktober 434 stuks (inclusief 96 winterdozen en 4 vrije dekendozen + 8 dekendozen voor het studentenhuis met totaal 30 dekens)

Gezinshulp,3.338 + 5.096 = 8.434 euro :

Voor een aantal gezinnen wordt door één van onze Roemeense hulpverleners maandelijks voor voedsel gezorgd. Voor een aantal gezinnen is gezorgd voor medicijnen en astma pufjes. Door het ontwikkelen van SOS voedselbonnen zijn wij nu beter in staat om de voedsel hulp op het gezin af te stemmen en aan een aantal gezinnen zelfs iedere maand van het jaar voedselbonnen te verstrekken. Deze bonnen hebben een waarde van 20 Lei wat circa 5 euro is. In 2011 hebben 230 gezinnen voedselbonnen gekregen. Voor een tweetal gezinnen is gezorgd voor winterhout. In oktober zijn 96 gezinnen voorzien van een voedseldoos.

Hygiëne project Scholen, 2.079 euro :

Voor 75 kinderen van de lagere school in Sarateni zijn toilettassen met inhoud aangeschaft voor kinderen uit de 1ste en 2e klas. Voor 270 leerlingen van School nr. 2, school Praidului en school Iliesi en de naschoolse opvang Iliesi hebben wij de navulling van handzeep, tandpasta en tandenborstels gebracht.
In oktober is voor 390 stuks toilettassen gezorgd voor de navulling. Tevens zijn er 50 nieuwe toilettassen met inhoud gegeven voor leerlingen in het nieuwe schooljaar.

Scholen Sovata School nr. 2, Praidului en Iliesi, school Sarateni, 3.311 euro :

Door de extreme bezuinigingen van de Overheid is er niet voldoende geld voor de scholen om werkboekjes, schriften, pennen en andere schoolmaterialen aan te schaffen.
Voor de scholen zijn 5.685 schriften, 736 werkboekjes, leesboeken, schrijf- en knutselmaterialen.

Naschoolse Opvang, 542 euro :

Om de nieuwe parketvloer te beschermen tegen stof, zand en blubber van de schoenen van de kinderen, zijn 30 paar sloffen in diverse maten meegenomen. In de keuken is het versleten en gevaarlijke kooktoestel vervangen voor een gasfornuis. Om de etenswaren fris en koel te bewaren is een grote koelkast aangekocht.

School Iliesi 30 kinderen, 940 euro :

Ondersteuning voor het maandelijks huishoudelijk onderhoud van de school en de reparatie van een houten vloer in een klaslokaal.

Crèche bij RK Kerk, 1.180 euro :

In deze crèche slapen de kindjes na de lunch op kleine, stapelbare bedjes. Omdat 20 kindjes geen plek hadden in de crèche zijn er in Roemenië 20 bedjes met dekbedje, laken en kussentje aangekocht.

Crèche Praidului, 180 euro :

Voor de kinderen van de crèche hebben wij broodbeleg gekocht zodat zij ook kunnen lunchen en overblijven.

School Sarateni, 2.258 euro :

Om na het toiletgebruik het handen wassen te bevorderen zeepdispensers met navulling. Voor twee sportteams van ieder 15 kinderen sportkleding. Het grootste deel van de sportschoenen is gedoneerd en slechts 5x paar sportschoenen moesten aangekocht worden. Voor het opbergen van de sportkleding is een op maat gemaakte kast aangeschaft.

Sportschool, 179 euro :

Een stof/waterzuiger om de vloer beter te kunnen reinigen.

Gedoneerde goederen :

Voor de praktijk van de wijkarts Dr. Ilona is een zeepdispenser meegenomen met navulling voor 1 jaar. In de praktijk worden stukken zeep en handdoekjes gewoon meegenomen door de patiënten. Naast de gebruikelijke verbandmiddelen en incontinentiematerialen zijn ook een bureau met ladeblok, kastjes en bureaustoelen voor de inrichting gebracht.

Voor het ziekenhuis van Sovata zijn 32 nieuwe dekbedden, verbandmiddelen, incontinentiematerialen, rollators, krukken en een rolstoel gebracht.

Voor diverse scholen zijn kerstballen, toiletpapier, cadeautjes, werkboekjes, schriften, blocnotes, ballpoints, potloden, kleurpotloden, knutselmaterialen, scharen en ander schoolmateriaal meegebracht.
Knutselmateriaal voor de crèches zoals crêpepapier, plaksel, scharen, kralen, gekleurde vouwblaadjes, kleurpotloden en kleurstiften, tekenpapier, brei- en haakwerkjes.

Voor de sportschool zijn sportschoenen, sportkleding, trainingstoestellen voor fietsen en roeien, voetballen en pomp, toiletpapier en handdoeken meegenomen.

Voor de mensen van de Gemeente Sarateni namen wij veiligheidsjassen mee, zodat zij veilig hun werk aan de weg kunnen doen.

Voor het kinderhuis St. Josif zijn 12 matrassen, kerstballen, kerstservetten, 100 bestekken, 42 dienbladen, schoonmaakmiddelen, poppen, kleding en sokken gebracht.

Voor een aantal huisjes zijn golfplaten ter beschikking gesteld om het dak wind- en waterdicht te maken.

Voor de gezinnen dekens, dekbedden met overtrek, kleding, jassen, schoenen, baby kleertjes en dekens, babybed met matras, babybox, babywagen, kinderstoel, wippertje, wiegje, Maxi Cosi’s, kindermutsen en shawls, kerstpoppen, kinderbedje, kinderspeelgoed, knuffels, kinderstepjes en een kinderfietsje.