Donaties 2012

Donatiegelden uitgegeven in 2012: 60.053 euro

Uitgedeeld aantal gezinsdozen in april 566 stuks (inclusief 50 voedseldozen voor de wijken Iliesi en Trandafirilor) en in oktober 613 stuks (inclusief 92 voedseldozen).

Gezinshulp, 4.771 + 6.828 + 1.298 = 12.897 euro :

In april zijn 50 voedseldozen uitgereikt aan gezinnen met ouderen. Voor een aantal gezinnen wordt door één van onze Roemeense hulpverleners maandelijks voor voedsel gezorgd. Voor een tweetal gezinnen is gezorgd voor winterhout en voor een aantal gezinnen is gezorgd voor medicijnen en astma pufjes.

In oktober zijn nog 92 voedseldozen uitgereikt als aanvulling op het uitgeven van onze SOS voedselbonnen aan 302 gezinnen. Voor 2 gezinnen zijn de daken van het huis geïsoleerd en waterdicht gemaakt. Voor een 8 jarig jongetje met leukemie werd de medicatie die hij voor zijn 2 jaar durende behandeling nodig heeft aangeschaft. Deze medicatie was in Roemenië niet verkrijgbaar en kostte in Hongarije het 10-voudige van de prijs die wij betaald hebben. Voor een meisje werden passende steunzolen aangeschaft en voor een vrouw met een beenprothese een nieuw manchet.

Hygiëne project scholen, 901 euro :

Voor 345 leerlingen van School nr. 2, school Praidului en school Iliesi en de Iliesi NAS hebben wij in april de navulling van handzeep, tandpasta en tandenborstels gebracht. In oktober is voor de 370 stuks toilettassen gezorgd voor de navulling zoals tandpasta, zeep en nieuwe tandenborstels. Tevens zijn er 50 nieuwe toilettassen met inhoud gegeven voor nieuwe leerlingen.

School Iliesi, 1.000 euro :

Ondersteuning Ondersteuning voor het maandelijks huishoudelijk onderhoud van de school. Tevens is het gaas van het hekwerk vervangen en zijn de buiten speeltoestellen geverfd.

Crèche bij RK Kerk, 420 euro :

In deze crèche slapen de kindjes na de lunch op kleine, opstapelbare bedjes. Voor 20 kindjes in de crèche zijn er in Roemenië 20 nieuwe matrasjes aangekocht.

Project Scholen, 3.772 euro :

Door de extreme bezuinigingen van de Overheid is er niet voldoende geld voor de scholen om werkboekjes, schriften, pennen en andere schoolmaterialen aan te schaffen. Voor de scholen zijn 4.700 schriften, 839 werkboekjes, leesboeken, schrijf- en knutselmaterialen. Voor de school Sarateni is nog een op maat gemaakte kast betaald.

Sportschool en sportactiviteiten, 63 euro :

Voor sportactiviteiten zijn een aantal ballen aangeschaft.

Nieuwbouw van een Rouwcentrum in Sarateni, 41.000 euro :

Voor een nieuw te bouwen rouwcentrum voor de gemeente Sarateni is een aparte inzamelingsactie gehouden. In korte tijd werd dit bedrag gedoneerd, waardoor de bouw in 6 maanden tijd afgerond kon worden. Op 25 november 2012 is het rouwcentrum officieel geopend onder grote belangstelling van de bevolking. Hiermee is een lang gekoesterde droom werkelijkheid geworden.

Gedoneerde goederen:

Voor de wijkarts Dr. Ilona en het ziekenhuis van Sovata zijn bloeddrukmeters, verbandmiddelen, incontinentiematerialen, rollators, krukken, bankje met po, opklapbare douche stoel, armsteunen voor vloermontage en een rolstoel gebracht.

Voor diverse scholen zijn 460 schooltassen met blocnotes,145 schooltassen met kleurboek + schrift + pennen, rugtassen met wieltjes, toiletpapier, cadeautjes, kopieerpapier, werkboekjes, schriften, blocnotes, ballpoints, potloden, kleurpotloden, knutselmaterialen, scharen en ander schoolmateriaal meegebracht. Ook zijn verkleedkleding, logische spelletjes, sportkleding, sportschoenen en sporttassen gebracht.
Knutselmateriaal voor de crèches zoals crêpepapier, plaksel, scharen, kralen, gekleurde vouwblaadjes, kleurpotloden en kleurstiften, tekenpapier, brei- en haakwerkjes.
In het klaslokaal voor anatomie van de school in Sarateni zijn alleen maar kapotte, verouderde en incomplete materialen te vinden. Een buste van ca. 1 meter hoogte voor de anatomie les werd gedoneerd.

Voor de sportschool zijn sportschoenen, sportkleding, hometrainer, looptoestel, voetbalschoenen, bodywarmers en poloshirts meegenomen.

Voor het kinderhuis St. Josif zijn 44 rugtassen, rexonatasjes, blocnotes, 65 vuvuzela toeters, 1100 stukken zeep, poppen, voetbaltafel, tafelbiljart, tafel flipperkast, voetbal- en sportkleding, kleding, sokken en een keyboard gebracht.

Voor de gezinnen dekens, dekbedden met overtrek, kleding, jassen, schoenen, baby kleertjes en dekens, babybedjes met matras, babybox, babywagen, kinderstoel, wippertje, wiegje, Maxi Cosi’s, buggy, kindermutsen en shawls, poppen, kinderbedje, kinderspeelgoed, knuffels, naaimachines en kinderfietsjes.