Donaties 2013

Donatiegelden uitgegeven in 2013: 44.595 euro.

Uitgedeeld aantal gezinsdozen in april 691 stuks (inclusief 114 voedseldozen) en in oktober 689 stuks (inclusief 25 voedseldozen vrij uit te geven en 39 dekendozen voor de wijk Capeti)

Gezinshulp, 13.414 + 12.961 + 1.719 = 28.094 euro :

In april zijn 114 voedseldozen uitgereikt aan gezinnen met ouderen. In oktober zijn nog 25 voedseldozen uitgereikt aan bezochte gezinnen als aanvulling op het uitgeven van onze eigen voedselbonnen aan 363 gezinnen.
Voor een gehandicapte vrouw zijn nieuwe accu’s voor de scootmobiel aangeschaft, zodat zij weer mobiel in het dorp kan zijn.

Voor twee gezinnen zijn de door brand verwoeste huizen geheel herbouwd en van een derde gezin waar brand het dak vernielde, is het dak vernieuwd.

Om mensen meer voedsel zelf te laten verbouwen zijn 250 pakketten met groentezaden aangeschaft en uitgedeeld aan gezinnen met een stukje grond.

Voor een jonge vrouw is de medicatie die zij voor haar 8 maanden durende behandeling nodig heeft aangeschaft. Voor een jonge man is hulp geboden bij een noodzakelijke oogoperatie.
Voor een dominee is een volledige beenprothese gefinancierd, zodat hij weer in staat is om zijn ambt uit te oefenen. Een gedeelte van het bedrag wordt door de verzekering vergoed.

Hygiëne project Scholen, 1.215 euro :

Door extreme bezuinigingen van de overheid op het onderwijs worden de sanitaire voorzieningen onvoldoende onderhouden waardoor het niet meer mogelijk is om het hygiëne project in deze omvang door te laten gaan. Het project wordt op kleinere schaal uitgevoerd in het schooljaar 2013-2014. In oktober zijn 157 nieuwe toilettassen met inhoud uitgedeeld.

School Iliesi, 900 euro:

Ondersteuning voor het maandelijks huishoudelijk onderhoud van de school.

Naschoolse opvang Iliesi, 300 euro :

Bijdrage aan de kosten van voedsel voor de lunch.

Crèche Praidului, 1.410 euro :

In deze crèche kunnen de kindjes na de lunch slapen op kleine, opstapelbare bedjes. Omdat 20 kindjes geen plek hadden in de crèche zijn er in Roemenië 20 bedjes met dekbedje, laken en kussentje aangekocht.

School en crèche Praidului, 685 euro :

Voor de kinderen hebben wij broodbeleg gekocht zodat zij ook kunnen overblijven. Alle 80 kinderen hebben een schoolreisje naar de dierentuin in Tirgu Mures gemaakt.

Project Scholen, 2.280 euro :

Door de extreme bezuinigingen van de Overheid is er niet voldoende geld voor de scholen om werkboekjes, schriften, pennen en andere schoolmaterialen aan te schaffen.
Voor de scholen zijn 4.700 schriften, 839 werkboekjes, leesboeken, schrijf- en knutselmaterialen gekocht.

Sport, 710 euro :

Voor sportactiviteiten in een zomerkamp is de deelname van 6 arme kinderen betaald.

Voor de nieuwbouw van een Rouwcentrum in Sarateni, 9.000 euro :

Voor een nieuw te bouwen rouwcentrum voor de gemeente Sarateni is een aparte inzamelingsactie gehouden. In korte tijd werd dit bedrag gedoneerd, waardoor de bouw in 6 maanden tijd afgerond kon worden. Op 25 november 2012 is het rouwcentrum officieel geopend onder grote belangstelling van de bevolking. Hiermee is een lang gekoesterde droom werkelijkheid geworden.
In de loop van 2013 werden de laatste zaken uitgevoerd, zoals de inrichting met verlichting, elektrisch orgel, houten banken, een spreekstoel, houten verplaatsbare baren en de beplanting buiten de entree.
Wij zijn zeer trots dat ook het gewenste streefbedrag van 50.000 euro is bereikt.

Gedoneerde goederen:

Voor de wijkarts Dr. Ilona en het ziekenhuis van Sovata zijn verbandmiddelen, incontinentiematerialen, rollators, krukken, een looprek en 5 bed carriers gebracht.

Voor de nieuwe kinderafdeling van het ziekenhuis in Sovata zijn 18 hoog/laag bedden en 3 speciale matrassen gebracht.

Voor diverse scholen zijn EHBO dozen, toiletpapier, zeep, cadeautjes, kopieerpapier, werkboekjes, schriften, blocnotes, ballpoints, potloden, kleurpotloden, knutselmaterialen, scharen en ander schoolmateriaal meegebracht.
Knutselmateriaal voor de crèches zoals crêpepapier, plaksel, scharen, kralen, gekleurde vouwblaadjes, kleurpotloden en kleurstiften, tekenpapier, brei- en haakwerkjes.

Voor de sportschool zijn sportschoenen, sporttassen, polo’s, truien, sportkleding, t-shirts, voetbalshirts en een massagetafel meegenomen.

Voor het kinderhuis St. Josif zijn rugtassen, stukken zeep, schoonmaakmiddelen, wasmiddelen, droogloopmatten, poppen, gebreide poppen, gebreide kinderdekentjes, voetbal- en sportkleding, regencapes, kleding, sokken, kindermaillots, slippers, matrassen, speelgoed, een racebaan muziekinstrumenten, 2 gitaren en een orgel gebracht.

Voor de gezinnen dekens, dekbedden met overtrek, kleding, jassen, schoenen, baby kleertjes en dekens, babybedjes met matras, babybox, babywagen, kinderstoel, wippertje, wiegje, Maxi Cosi’s, buggy, kindermutsen en shawls, poppen, kinderbedje, kinderspeelgoed, knuffels, naaimachines, kinderfietsjes en 17 fietsen.

Aan gezinnen met kinderen in de wijk Iliesi en de wijk Praidului zijn complete EHBO dozen uitgereikt.

Aan een drietal gezinnen is in verband met geheel of gedeeltelijk afbranden van hun huisje gezorgd voor stoelen, banken, eettafels en kasten.