Donaties 2014

Donatiegelden uitgegeven in 2014: 25.125 euro.

Uitgedeeld aantal gezinsdozen in april 910 stuks en in oktober 799 stuks.

Gezinshulp: 9.892 + 583 + 397 + 9.442 = 20.314 euro

In april zijn 150 voedseldozen uitgereikt aan gezinnen met ouderen.

In oktober zijn nog 192 voedseltassen uitgereikt als aanvulling op het uitgeven van onze eigen voedselbonnen aan 372 gezinnen.
Het kinderhuis St. Josif is voorzien van 8 bananendozen met voedsel/pasta.
Een gezin op de Capeti heeft het huis kunnen verbeteren met onze hulp.

In november hebben 6 gezinnen een nieuwe, hout gestookte, fornuis/kachel gekregen ter vervanging van hun kapotte en vaak gevaarlijke kachel.

Drie vrouwen hebben een nieuw kunstgebit gekregen om weer normaal te kunnen eten.

Aan ondersteuning voor medicatie is 397 euro uitgegeven.

Hygiëne project Scholen 0 euro :

Het project wordt slechts op kleine schaal uitgevoerd in het schooljaar 2014-2015. In oktober zijn 5 nieuwe toilettassen met inhoud uitgedeeld en voor 20 toilettassen de aanvullingen.

School Iliesi 837 euro:

Ondersteuning voor het maandelijks huishoudelijk onderhoud van de school.

Naschoolse opvang Iliesi 576 euro:

Bijdrage voedsel voor de lunch.

Crèche bij RK kerk en op Praidului 1.471 euro:

Voor de kinderen hebben wij broodbeleg gekocht zodat zij ook kunnen overblijven.

Project Scholen, 1.820 euro :

Door de extreme bezuinigingen van de Overheid is er niet voldoende geld voor de scholen om werkboekjes, schriften, pennen en andere schoolmaterialen aan te schaffen. Voor de scholen zijn 4.100 schriften, 839 werkboekjes, leesboeken, schrijf- en knutselmaterialen gekocht.

Sport, 108 euro :

Voor sportactiviteiten zijn diverse ballen aangeschaft.

Gedoneerde goederen:

Voor de wijkarts Dr. Ilona en het ziekenhuis van Sovata zijn verbandmiddelen, incontinentiematerialen, rollators, krukken, een verrijdbare postoel, een douchestoel, lakens en schoenen gebracht.

Voor de thuiszorg in Sarateni zijn een speciale fiets met lage instap en fietstassen, incontinentiematerialen, verbandmiddelen, desinfectiemiddel, rollators, looprekken, krukken, postoel en rolstoelen gebracht.

Voor diverse scholen zijn toiletpapier, zeep, cadeautjes, kopieerpapier, werkboekjes, schriften, blocnotes, ballpoints, potloden, kleurpotloden, knutselmaterialen, scharen en ander schoolmateriaal meegebracht. Ook zijn prijsbekers, sportprijzen, volleybalnetten, korfbalringen, basketbalringen, kokskleding en carnavalskleding meegenomen.
Knutselmateriaal voor de crèches zoals crêpepapier, plaksel, scharen, kralen, gekleurde vouwblaadjes, kleurpotloden en kleurstiften, tekenpapier, brei- en haakwerkjes.

Voor de sportschool zijn sporttassen, polo’s, truien, sportkleding, basketbalkleding en blauwe jassen meegenomen.

Voor het kinderhuis St. Josif zijn rugtassen, poppen, gebreide poppen, breiwerken, gebreide kinderdekentjes, voetbal- en sportkleding, sporttassen, kleding, sokken, kindermaillots, slippers, afvalbakken, schoonmaakmiddelen, gordijnen, matrassen, voedsel/pasta, speelgoed, sjoelbak, fietsonderdelen, fietspompen, fietshelmen en 16 kinderfietsen gebracht.

Voor de gezinnen dekens, dekbedden met overtrek, kleding, jassen, schoenen, baby kleertjes en dekens, babybedjes met matras, babybox, babywagen, kinderstoel, wippertje, wiegje, Maxi Cosi’s, buggy, kindermutsen en shawls, poppen, kinderbedje, kinderspeelgoed, knuffels, naaimachines, kinderfietsjes en 42 fietsen.