Donaties 2015

Donatiegelden uitgegeven in 2015: 22.928 euro

Uitgedeeld aantal gezinsdozen in april 840 stuks en in oktober 951 stuks.

Gezinshulp: 2.914 + 914 + 550 + 11.567 = 15.945 euro

In april zijn 100 voedseltassen uitgereikt aan gezinnen met ouderen.

In oktober zijn nog eens 150 voedseltassen uitgereikt als aanvulling op het uitgeven van onze eigen voedselbonnen aan 386 gezinnen.

Het kinderhuis Sint Josif is voorzien van bananendozen met voedsel/pasta en er is een wasmachine geplaatst voor de kinderen in groep nummer 3.

Voor vele kinderen is ondergoed aangeschaft.

Een gezin op de Praidului is geholpen met de terminale ziekte van hun 16 jarige dochter.

Twee vrouwen hebben een nieuw kunstgebit gekregen om weer normaal te kunnen eten.

Een vrouw met ernstige spataderklachten is geholpen aan een operatie.

Een vrouw is geholpen met het vernieuwen van haar beenprothese.

Groentekas Kinderhuis Sint Josif: 2.147 euro

Voor het Kinderhuis Sint Josif is een groentekas voorzien van kunststof folie gekocht en opgezet.

School Iliesi: 570 euro

Ondersteuning voor het maandelijks huishoudelijk onderhoud van de school.

Naschoolse opvang Iliesi: 220 euro

Bijdrage voedsel voor de lunch.

Crèche bij RK kerk en op Praidului: 1.601 euro

Voor de kinderen hebben wij broodbeleg gekocht zodat zij ook kunnen overblijven.

Project Scholen: 1.802 euro

Door de extreme bezuinigingen van de Overheid is er niet voldoende geld voor de scholen om werkboekjes, schriften, pennen en andere schoolmaterialen aan te schaffen. Voor de scholen zijn 4.275 schriften, 867 werkboekjes, leesboeken, schrijf- en knutselmaterialen gekocht.

Sport: 643 euro

Voor sportactiviteiten zijn diverse ballen en doelnetten aangeschaft. De vloer in de sportschool is geschuurd en in de blanke lak gezet. De muren zijn voorzien van een frisse laag verf.

Gedoneerde goederen:

Voor de wijkarts Dr. Ilona en het ziekenhuis van Sovata zijn verbandmiddelen en incontinentiematerialen gebracht.

Voor de thuiszorg in Sarateni zijn incontinentiematerialen, verbandmiddelen, desinfectiemiddel, rollators, looprekken, krukken, wandelstokken, een douchekruk en rolstoelen gebracht.

Voor diverse scholen zijn toiletpapier, zeep, cadeautjes, kopieerpapier, werkboekjes, schriften, blocnotes, ballpoints, potloden, kleurpotloden, knutselmaterialen, scharen en ander schoolmateriaal meegebracht. Ook zijn kinderkleding en schoenen, sportschoenen en verkleedkleding meegenomen.
Zelfs een verplaatsbaar erepodium en vele kerstbomen met kerstmateriaal.
Knutselmateriaal voor de crèches zoals crêpepapier, plaksel, scharen, kralen, gekleurde vouwblaadjes, kleurpotloden en kleurstiften, tekenpapier, brei- en haakwerkjes. Maar ook kinderkleding en schoenen, schommelstoelen, kinderstoelen, poppenkast en poppen, poppenhuizen, poppenkinderwagens, kindertenten, knuffels, speelgoed, stepjes, loopfietsjes en verjaardagsversieringen.
Kinderbedjes met matras en laken set en kindermatrasjes. Speelmeubels met etage. Rubberen balanceer pads.

Voor de sportschool zijn sportkleding en trainingspakken, bodywarmers, voetballen en doelnetten, kindersportkleding, step-up trainer en gordijnstof meegenomen.

Voor het kinderhuis St. Josif zijn poppen, gebreide poppen, breiwerken, gebreide kinderdekentjes, voetbal- en sportkleding, kleding, spijkerbroeken, sokken, schoonmaakmiddelen, gordijnen, kasten, stoelen, tafellakens, voedsel/pasta, speelgoed, rollerskates, fietsonderdelen, fietspompen en kinderfietsen gebracht.

Voor de gezinnen dekens, dekbedden met overtrek, matrassen, rollen tapijt, kleding, jassen, schoenen, baby kleertjes en dekens, babybedjes met matras, babybox, babywagen, kinderstoel, wippertje, wiegje, Maxi Cosi’s, buggy, kindermutsen en shawls, poppen, kinderbedje, kinderspeelgoed, knuffels, EHBO-verbanddozen, naaimachines, kinderfietsjes en 19 fietsen. Ook twee kinderrolstoelen, een houtgestookte kachel en de vele sets groentezaden.

Voor de RK kerk een orgel.