EEN STRALENDE DAG EN EEN HELE GROTE BUIT BINNENGEHAALD TIJDENS DE INZAMELING BIJ KERK “DE VERBINDING” IN SPIJKENISSE

Zaterdag 30 september, van 13.00 tot 15.00 uur, was het weer de jaarlijks terugkerende inzameling van kleding, schoenen, handdoeken, beddengoed, schoolspullen en nog veel meer.
Het was weer een echt feestje vanmiddag op terrein voor de kerk “De Verbinding waar de grote bus van Transportbedrijf Van der Kaa, Gerrit, Trijnie, Frans en Yvonne klaar stonden om alle zakken, tassen en dozen in ontvangst te nemen van de vele mensen die hun spullen kwamen brengen. Grandioos !!
Op een gegeven moment leek het op een filevorming van auto’s waarmee mensen hun spullen kwamen brengen. Ook kwamen mensen met de fiets, rollator of lopend met spullen naar onze bus.
Wat wij zo bijzonder vonden was, dat de mensen ook zo blij en met liefde hun spullen kwamen brengen. Zo mooi om dat te zien.
Een mevrouw had het plan opgevat om 100 reclame ballpoints te sparen en dat was bijna gelukt. Daarbij heeft deze mevrouw ook een hele stapel schriften bij de ballpoints gedaan. Dat is wel héél erg lief. Tussen de aangeleverde spullen was ook een nieuwe naaimachine, hand- en breiwerken, nieuwe jassen, een gas/kooktoestel en ontelbare zakken kleding.
Gerrit moest met de auto ondertussen bij een aantal ouderen spullen ophalen en reed een aantal keren heen en weer.
Rond de klok van 14.00 uur was de grote Van der Kaa bomvol en zijn Frans en Yvonne weer teruggereden naar de loods in Oud Beijerland.
Net aangekomen kwam er een telefoontje van Gerrit dat er nog een hoeveelheid van twee propvolle auto’s aangeleverd was. Deze goederen zal Gerrit op maandag en dinsdag naar de loods brengen.
Onze dank is groot aan Trijnie en Gerrit voor de organisatie van deze dag, de koffie met lekkers, het gesjouw en natuurlijk de gezelligheid.
Voor zover ik u niet persoonlijk heb kunnen bedanken, alsnog hartelijk bedankt voor al het moois en liefs. Wij zijn u zeer dankbaar voor alles.
Heel graag tot volgend jaar in goede gezondheid.

Yvonne Willebrands, Stichting Ondersteuning Sovata (Roemenië)