Groot nieuws…

Al veel langer zijn er binnen SOS plannen om de werkgelegenheid in Sovata en Sarateni te bevorderen.

Met name het realiseren van kleine winkels met kinderkleding, kinderschoenen, schoolspullen en speelgoed is naar ons idee erg belangrijk. Na jarenlang persoonlijke gezinsdozen gemaakt te hebben, is het tijd geworden om de mensen in Sovata en Sarateni op andere manieren te helpen.

Door het binnenkort openen van de eerste winkel in het centrum van Sovata denken wij een flinke stap te kunnen zetten naar een grote vooruitgang, waarin  de werkgelegenheid hoog in het vaandel staat.
Natuurlijk zullen er nog steeds gezinnen zijn die voor hun kinderen geen kleding en schoenen kunnen kopen. Voor hen schrijven wij kledingbonnen uit, waarmee zij de kleding die nodig is voor hun kinderen kunnen krijgen. Deze kledingbonnen werken hetzelfde als de SOS voedselbonnen.
De onderhandelingen voor een geschikt klein winkelpand hebben al plaatsgevonden en van donderdag 22 februari t/m zaterdag 24 februari gaan Margriet en Yvonne naar Sovata om alle documenten in orde te maken voor de start van deze kinderkledingwinkel.

Op woensdag 21 februari zullen Kees en Janneke van der Graaf, vrijwilligers van SOS, de reis met de bakwagen van AUTOBEDRIJF KOOIMAN OPEL uit Oud Beijerland maken.
AUTOBEDRIJF KOOIMAN OPEL zal de truck en de brandstof geheel doneren.
Met de truck zullen de kledingrekken, kledinghangers en de eerste dozen met de in de loods, uitgezochte, kinderkleding gebracht worden. Naar verwachting zal de winkel half maart 2018 operationeel zijn.

Verdere informatie en de voortgang van dit project kunt u lezen in het reisverslag van april 2018.

Onze grote dank gaat uit naar AUTOBEDRIJF KOOIMAN OPEL uit Oud Beijerland en Janneke en Kees van der Graaf.

Natuurlijk wensen wij Kees en Janneke  alvast een goede en veilige reis van Nederland naar Sovata VV.