HEEL FIJN DAT HET TRANSPORT VEILIG EN ZONDER PROBLEMEN IS AANGEKOMEN IN SOVATA

Door de enorme drukte in de loods van SOS laten wij u later dan de bedoeling is, met trots weten dat het transport veilig en zonder problemen op dinsdag 8 maart is aangekomen in Sovata.
Natuurlijk is iedereen altijd heel blij met de gezinsdozen, de voorraden voor de winkels, de goederen voor de thuiszorg en allerlei materialen voor de scholen en crèches, maar deze keer was iedereen wel héél erg blij omdat men het transport niet verwacht had vanwege de oorlog in Oekraïne, het buurland van Roemenië.
Ook de Roemeense bevolking maakt zich ernstige zorgen en is bang en angstig over wat er komen gaat.
Op dit moment zijn er al veel Oekraïense vluchtelingen in Roemenië aangekomen, waarvan een aantal in Sovata zijn gehuisvest in de kleine houten vakantiehuisjes bij en rondom het Berenmeer. Deze huisjes worden in de zomers ook gebruikt voor groepen schoolgaande kinderen. Er is niet veel comfort, maar de mensen zijn in ieder geval veilig.
SOS heeft extra huisraad, kleding, schoenen voor volwassenen en kinderen meegeven voor de winkels van Enikö, Melinda en Dalma, speciaal om deze mensen te kunnen helpen.
Daardoor konden deze mensen rechtstreeks geholpen worden met kleding, schoenen, huisraad en allerlei andere spullen. Fantastisch toch ! Gelukkig hebben onze hulpverleners, onder leiding van Levente,  alle dozen, fietsen en losse pakketten op de plaatsen van bestemming gebracht.
Chapeau voor al hun werk, inzet en energie.