Keihard gevallen en… toch weer opstaan

Zoals ieder jaar rond deze tijd is Coby altijd druk in de weer om de meest mooie kerststukken te maken om deze te verkopen voor het project “voedselbonnen”. Het hele gebeuren begint al een paar weken van te voren met het rondkijken in eigen tuin en in de tuinen van de buren om te zien waar het mooiste groen te vinden is. Iedereen in de buurt weet dat al en geven Coby altijd toestemming om dat te plukken wat zij nodig heeft voor de kerststukken. De paddenstoeltjes, eikeltjes en andere stekers worden gedurende een heel jaar al opgespaard.

​Daarnaast moest ook nog gekeken worden naar een ruime plek waar Coby deze kerststukken zou kunnen maken. De werkruimte van Richard, waar zij jarenlang gebruik van mocht maken, was verkocht. Gelukkig kwam Ria, als redder in nood, met de aanbieding om hun garage te gebruiken. Dat was het summum. Een mooie en lichte werkruimte en de verwenning door Ria met koffie, thee en lekkers voor Coby. Met het gereedmaken van de laatste kerststukken glijdt Coby uit en valt pardoes op haar goede knie. Pijnscheuten en niet op kunnen staan.

Drama dus … … Na enige tijd op de koude grond gezeten te hebben en natuurlijk niemand in de buurt is Coby met veel pijn en moeite omhoog gekomen. Het leek allemaal toch wel mee te vallen en de ergste pijn was weg. Na enige tijd werd toch haar kuit wel wat koud en haar knie erg opgezwollen. Aan een bezoekje aan het ziekenhuis was geen ontkomen meer aan. Op de röntgenfoto was duidelijk te zien dat de knieschijf in de lengte door midden was gebroken. ​

U begrijpt dat dit pijnlijke ongeval erg ongelegen komt, want hoe moesten de kerststukken nu verkocht worden? Dat probleem is voor een groot deel opgelost door Ria en Karin. En geloof het of niet ook door Coby zelf in de kerk van Everdingen. Gewoon op een stoel en een krukje onder haar been kon zij prima de kerststukken verkopen !!!

Natuurlijk wensen wij Coby een heel snel en voorspoedig herstel toe. ​

Maar ook Anneke is druk in de weer geweest met het maken van kerststukken en prachtige cadeautjes voor de Kerst. Weken lang is zij bezig geweest met het verzamelen van de juiste spulletjes voor de kerststukken en de cadeautjes. Gelukkig heeft Anneke alle kerststukken en cadeautjes zonder letsel kunnen maken.

Beide dames hebben samen het waanzinnig grote bedrag van € 1.070 bij elkaar gekregen met de verkoop van deze mooie kerststukken en cadeautjes. ​

Ontzettend bedankt Coby en Anneke, het is echt super !!!