Luizenzakken

Ludy heeft, net als vele andere sponsors, het reisverslag van april heel goed gelezen. Ludy zit graag achter de naaimachine en heeft, geloof het of niet, al 100 luizenzakken gemaakt. De een is nog leuker dan de andere. Ludy heeft zelfs rekening gehouden met jongens en meisjes zakken.

De zakken zijn gemaakt van vrolijke slopen met een leuke rand er omheen, of heeft zij een gekleurde zakdoek op een effen lap genaaid of afbeeldingen van aapjes, auto’s, prinsessen, poezen en andere figuren geknipt uit kapotte kinderdekbedovertrekken, kortom een scala van gezellige en leuke zakken. Een feest om te zien hoe leuk en gezellig de zakken eruitzien.

De luizenzakken zijn bedoeld om de jassen van de kinderen in te doen om het verspreiden van luizen op de scholen en crèches zo veel mogelijk te voorkomen. In Nederland worden deze zakken ook op de scholen gebruikt en dit blijkt een goede bescherming te geven tegen het verder verspreiden van een luizenplaag.

Ludy kwam de zakken brengen en vroeg hoeveel kinderen er eigenlijk op de school op Sarateni zitten. Op mijn antwoord dat er rond de 250 kinderen zijn die de school dagelijks bezoeken, moest Ludy toch wel even slikken. Dat zijn natuurlijk erg veel kinderen die zo’n luizenzak nodig hebben.

Vol goede moed en met veel plezier gaat Ludy aan de gang om de rest van de zakken te maken.

Petje af Ludy, het is echt geweldig dat je de luizenzakken hebt gemaakt.
Dank je wel !!!