Weer vereerd met een bezoek van onze friese ambassadeurs Aly en Rennie

Met een werkelijk propvolle auto met Rennie aan het stuur en Aly ernaast, komen zij na een lange autorit van maar liefst 3 uur aan bij de loods op de Langeweg. Onvoorstelbaar wat er allemaal in die auto past !!

Eerst werd er geknuffeld en met een kopje koffie in de hand werd er een rondje loods gedaan en werd door Yvonne uitgebreid verteld waar wat staat en hoe er nu gewerkt wordt. Wij kregen een compliment dat alles zo duidelijk en netjes in de stellingen staat.

Na de koffie gingen Rennie, Aly, Joke en Yvonne aan de slag om de auto te legen. Dozen en tassen met gebreide dekens en gebreide sokken, nieuwe kinder T-shirts, kinderondergoed en sokken, een koffer vol babykleding, zakken en dozen met kinderkleding, dekens, jassen, medicatie en incontinentiematerialen, kortom alles wat je je maar kan bedenken kwam uit de auto !!

Natuurlijk hadden Joke en Yvonne voor een broodje kaas en een krentenbol gezorgd en werd er tijdens de lunch lekker gekletst over wat Aly en Rennie allemaal gehaakt en gebreid hebben en allemaal verkocht hebben. De hele opbrengst zou ten goede komen van SOS !!

De meest snoezige dierenknuffels, kerstmannetjes, truitjes, dekentjes en eigenlijk alles wat je je kunt bedenken zijn gemaakt. Al deze pronkstukken werden in verzorgingshuizen in een vitrinekast geplaatst en voor verkoop aangeboden. De bewoners waren gelukkig met deze prachtige handwerken en de verkoop ging zo snel dat er bijna niet tegen aan te haken en breien viel !!! Het werd vaak nachtwerk om de opdrachten voor elkaar te krijgen. Aly en Rennie vertelden dat zij van de opbrengst de kinder T-shirts, kinderondergoed en sokken hadden gekocht. Geweldig !!

Op een gegeven moment zegt Rennie “ik heb nog iets in mijn tas” en overhandigt mij een enveloppe. Ik schrik er eigenlijk van want er was al zoveel gedaan en gekocht van de opbrengsten van de haak- en breiwerken. Na het openen van de enveloppe schrok ik echt heel erg. Een stapel briefjes van € 50 lachten mij toe. Behoorlijk emotioneel begin ik de briefjes van € 50 te tellen en kwam op het ongelooflijk grote bedrag van € 450. Dit kon niet waar zijn ! Zo veel geld bij elkaar gehaakt en gebreid, dat kan toch niet ?

Joke en ik wisten niet hoe wij Aly en Rennie moesten bedanken voor zoveel liefs en wij zijn er nog een beetje stil van. Lieve Aly en Rennie 1.000.000.000.000 x bedankt voor alles !!