Zó maar, heel veel spiksplinter nieuwe kinderkleding

Zoals u in het artikel van 9 februari heeft kunnen lezen wordt er in Sovata een tweedehands baby- en kinderkleding winkel geopend. Op dit artikel zijn veel mooie, enthousiaste en lieve berichten gekomen van bezoekers in de loods aan de Langeweg, in het gastenboek op onze website en via de post. Dat is erg leuk en dat geeft ons weer volop energie om dit project tot een groot succes te maken.

Tot onze grote verrassing werden wij gebeld door Ter Stal Mode of wij geïnteresseerd waren in een party van ruim 650 stuks kinderkleding. Het zou gaan om een partij kinderkleding met een verkoopwaarde van € 15.000,-. Natuurlijk zij wij daarin geïnteresseerd, maar er werd een koopsom van € 1000,- gevraagd als tegemoetkoming in de kosten. Natuurlijk is dit bedrag niet veel ten opzichte van de werkelijke waarde, maar er moest wel overleg met het bestuur plaatsvinden om te zien of een eventuele aankoop haalbaar was.

De beslissing moest wel snel komen, want het pand waar de kinderkleding nog in rekken hing, zou dezelfde dag gesloten worden.

Samen met de 9 vrijwilligers die op dat moment in de loods aan het werk waren, werd druk gediscussieerd over hoe het zou zijn om zo veel nieuwe kleding binnen te krijgen. Op dat moment komt er een sponsor binnen om zakken te brengen en de sponsor neemt tijdens de pauze ook deel aan het gesprek. Na een half uurtje zei de sponsor, die overigens anoniem wil blijven: “kom, wij stappen in de auto en gaan de kleding ophalen en ik trakteer”. !!
Dat was even schrikken. Uiteindelijk kwamen wij met drie volgeladen auto’s terug met prachtige kinderkleding én schoenen in alle soorten en maten. Echt super.

Vanzelfsprekend zal de kleding verdeeld worden over alle projecten waar kinderkleding nodig is. Ontzettend veel dank aan onze sponsor en aan Ter Stal Mode die ons deze kans heeft geboden.