Verslag voorjaar 2023

Oud Beijerland, juni 2023.

Lieve mensen,

Evenals voorgaande jaren gingen wij vol energie en vol goede moed het nieuwe jaar in. Altijd weer nieuwsgierig naar wat dit jaar ons zal brengen.

Op woensdag 29 maart stond het complete transport van 26 pallets met ieder 48 dozen, de losse pakketten en de fietsen klaar voor het transport naar Sovata. Op vrijdag 31 maart is de truck geladen en op weg gegaan naar Roemenië. Op maandag 3 april werden wij gebeld door de chauffeur van de truck dat hij niet de grens van Hongarije naar Roemenië mocht passeren. Er ontbraken documenten waarin stond dat de kleding die in de dozen zaten voor de winkels en de
families, was gereinigd en gedesinfecteerd. Dit was een complete verrassing voor iedereen. Gelukkig konden wij dit probleem met veel gedoe oplossen en is het transport op de plaats van bestemming aangekomen.

Het is fantastisch dat de groep vrijwilligers tijdens het bezoek in april maar liefst 432 gezinnen persoonlijk hebben bezocht. Al deze gezinnen zijn blij gemaakt met voedselbonnen, een pakketje toiletartikelen en natuurlijk een pakje paracetamol.

Op 16 mei kregen wij het ongelooflijk prachtige bericht dat de Vat Foundation ook voor dit jaar het gigantische bedrag van € 15.000,- heeft toegekend voor school- en kinderprojecten. Niet alleen SOS , maar ook de burgemeester en het onderwijzend personeel zijn nóg steeds heel trots dat er steeds meer kinderen naar school gaan. SOS blijft de ouders dan ook volop motiveren hun kinderen naar school te sturen door de ouders te ondersteunen, voor kinderen leer- en werkboekjes aan te schaffen en te zorgen voor een warme lunch tijdens de schooldagen. Veel ouders kunnen de lunch voor hun kinderen niet betalen, waardoor die kinderen rond 12.00 uur naar huis gestuurd moeten worden. Natuurlijk zorgen wij dat álle kinderen ook mee kunnen naar een theater- of museumbezoek. Ook is er grote aandacht voor sportactiviteiten, schoolreisjes en volksdansen. Op de scholen zijn vaak geen knutselmaterialen, poppenkastpoppen,
toneel- en muziekattributen.

Ook deze onderdelen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen.
Dankzij de schitterende, jaarlijkse donatie van € 15.000,- van Vat Foundation kunnen wij de scholen op allerlei manieren ondersteunen en er zeker van zijn dat zoveel mogelijk kinderen onderwijs krijgen.

Op 24 mei kregen wij nogmaals een dikke verrassing. Een ongelooflijk mooie donatie van de Van Buuren Foundation. De donatie omvat een bedrag van € 6.000,- per jaar voor de heropening van de Naschoolse Opvang voor de duur van 5 jaar mét nog een optie voor 5 jaren. De familie van Buuren is, evenals SOS, van mening dat de Naschoolse Opvang op de Iliesi heropend moet worden. Op de Naschoolse opvang krijgen de kinderen huiswerkbegeleiding, een maaltijd en kunnen zij naar hartelust spelen. De ouders kunnen dan weer beiden werken en hebben daardoor
meer financiële middelen voor medicatie, voeding en het verbeteren van hun woonsituatie.

Net als in de eerste helft van dit jaar mochten wij ook in de tweede helft veel nieuwe particuliere- en bedrijfsmatige sponsors begroeten. Dat is fantastisch !!

Wij hopen u met dit bijzondere verslag een goed beeld te geven van de gebeurtenissen van november 2022 tot en met april 2023.

Op onze website, www.stichtingsovata.nl, kunt u alle nieuwtjes, lopende- en nieuwe projecten op de voet volgen. Het plaatsen van een berichtje in ons gastenboek stellen wij ook zeer op prijs.

Héél graag willen wij Bergschenhoek Groep BV uit Bergschenhoek ontzettend hartelijk bedanken voor het laten drukken van dit prachtige verslag.

Tot slot rest ons u allen ontzettend hartelijk te bedanken voor alle hulp, ondersteuning en donaties in welke vorm dan ook. Natuurlijk ook grote dank voor alle liefs, de bijzondere momenten en verrassingen. Zonder u als trouwe sponsor kunnen wij niets beginnen.

Graag tot ziens in de loods van SOS, contact via de email, app of sms.

Met vriendelijke groet,

Yvonne Willebrands
Stichting Ondersteuning Sovata
www.stichtingsovata.nl

Klik hier om het verslag met uw mobiel te openen